WiFi

2010.12.21. 11:25

A tömegközlekedési kultúra alapjaiban tér el az otthonitól. A hetesen az átlagegyetemista konstans stresszben van és a hasitasis, ujjatlan kesztyűs, homlokra tolt olvasószemüveges felszállókat csekkolja. A svéd egyetemista meg a mailjeit. Mert van net. Nem csak a vonatokon, meg a nagyobb városok közötti buszon, a legutolsó helyi járaton is. Onnantól kezdve, hogy van internet az IT-sek a marketingesekkel nagyot tudnak varázsolni.


˝Yiva Andersson és 4 további ismerős bejelentkezett a 3-as buszra. ˝ Mondja a hirdetés.

˝Na, takaroodj..!˝ - Mondom én, a tömött buszváróban, mikor leesik miről van szó.

Jelentkezz be a fácsés profiloddal, és értesítést kapsz róla, ha egy ismerősöd felszáll ugyanarra a buszra, amin te utazol éppen. Annak ellenére, hogy sohasem használnám, lenyűgöz. A mammeroknak a banyatank-kompatibilis rámpával, a kismamáknak az előzékeny sofőrrel, aki nem indul el addig, míg az ülőhelyet nem talált, a fiataloknak meg ezzel teszik vonzóbbá a tömegközlekedést. Mobilnet lehet megosztva, mert Disznóvágási Feri makkpörköltje erőssen szaggatott rajt´, de a sokadik elmulasztott tárgyvéleményezési felszólítást pont el tudtam olvasni a svédneptunban.

Már láttam is magam előtt a BKV-s hírfolyamot:

Répási Lüszi és további 12 ismerős részt vesz a(z) Akácfa utcai pótdíjbefizetés eseményen.

Lakatos Bobby lecserélte igazolványképét.

özv. Kremmintzky Jolán és Leo Kukits megosztotta: Ülőhely a(z) HÉVn.

230E és további 4 ismerős új adatlapra és négyévszakos újrafutózott gumikra váltott.

Az egy óráig érvényes vonaljegy meg 300 JMF, igaz mindenki lyukaszt is lelkiismeretesen. Ha mi tennénk így, lenne wifi a négyeshatoson? Kétlem, pedig egy kábel már ki is van húzva hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://czibereblog.blog.hu/api/trackback/id/tr22529879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dddoni 2010.12.21. 17:28:47

Ha az átlagfizetés és a vonaljegy ára ugyanilyen arányban lenne, akkor itt is mindenki bőszen lyukasztgatna. Mennyibe kerülne akkor egy jegy? 100 Ftba? Vagy legalább 1 óráig használhatnám azt a nyüves 320 Ftos jegyet és nem kéne minden átszálláskor újat lyukasztani.

Azért ez az ábra sokat elárul, főleg az utolsó két vonal:
veke.hu/2010/12/fontos-lepes-a-helyes-iranyba/

czibere117 2010.12.21. 19:26:39

@dddoni: Szeva Sanyi!
A témát komplexitása miatt majd 7-8 kőbányai mellett megbeszéljük. Szerintem ha valaki 320-ért Kelenföldről eljut a Bosnyákra az jó üzlet. Természetesen a Kálvin tértől a Szent Gellértig már nem szívesen csengetem ki ugyanezt az összeget.
A ˝mindenki bőszen˝-t nem értem, mert azt te is tudod, hogy sokan akkor sem lyukasztanának, ha 100 Ft lenne a jegy. Ja, meg ha tényleg ennyi lenne, még a megállóban sem lenne állóhely, nemhogy a villamoson. Na, de kezd már bonyolódni..

dddoni 2010.12.21. 20:46:22

Sarkított példa volt, csak furcsálltam az utolsó mondatodat, mintha csak az emberek mentalitását hibáztatnád, pedig ez sokkal összetettebb. No de mikor jössz mán haza? Lenne itt sok egyéb téma is megbeszélni.
süti beállítások módosítása