Támad a Mars

2010.10.11. 17:05

 

Tegnap este 10-kor értem haza a szomszédos koliból. Itt az van, mint az amerikai filmekben, hogy ha csak arra járok, bekopogok az ablakon, ők kinyitják belülről, bemászok és legrosszabb esetben is megiszunk pár sört. Kár, hogy annyira kint van a halál faszán, hogy csak akkor járok arra, ha oda indulok. Nem merek feketében menni, mert a szomszédok még azt hinnék, hogy betörő vagyok, azt´már benne is vagyok a svédfényben. Majdnem mindig kint füstölög Szergej a ház előtt, érkezzek onnan haza este, reggel vagy hajnal 3-kor.

- Mikor akarsz kiköltözni?

[Jajj, basszameg, költöznöm kell, ez hiányzott még.]  - Jövőre, miért?

- Ha hazamész sok dolgod lesz.

[Neked is, mert ha kirúgsz ki nem takarítok magam után..] - Mire gondolsz?

- Ki kell takarítani az országodat.

[Akkor esett le miről beszél.] - Jajj! Az alumíniumgyár! Ne is mondd, tragédia. Ülök a gép előtt és ököllel törlöm a könnyeimet, ha olvasom mi uralkodik ott. Szörnyű!

- Te! buták azok a mérnökök, menj már haza!

- Miért?

- Hát ha kiömlik egymillió kvadrátköbliter méreg, akkor miért öntik fel mégegyszer annyi vízzel, hogy kétmillió kvadrátköbliter méreg legyen?!

- Nem tudom Szergej, nem vagyok vegyész, biztos azt csinálják ott, amit kell. Azért vannak a katasztrófavédelmisek, meg tűzoltók, meg tudomisén.

- Hát ők tudják! - elnyomja a csikket vagy valami papírszopókát a cipője sarkán, majd befricskázza a csatornába. Mostmár nektek is van csernobilotok. [Milyen igaza van!]

- Hol olvastál erről?

- Hol nem?! Az orosz híradón, a svéd híradón, mindenhol az áll, hogy a Duna szét fogja vinni ezt az egész trágyát Európában.

- Te mit szívsz Szergej? Bűzlesz, mint egy krematórium.

(Megkopogtat egy fém cigitárcát) - Háhh! Vettem ezt a remek kis szivart! Jobb, mert egyre hidegebb van, és nem szeretek kijárni, sapkát kell venni, meg kabát. Ebből elég, ha hatot elszívok egy nap. És csak kétszer annyiba kerül! (Egy doboz alap cigi 1500-nál kezdődik). Na, menjünk be, mert hideg van, így papucsban.

Felállítottam magamnak egy szabályt. Nem olvasok iszapárral kapcsolatos cikkeket, mielőtt blogot akarok írni, vagy társaságba megyek. Tegnap így jártam, a többiek meg kérdezték, hogy miért vágok olyan képet, mint akinek átment a kiskutyáján a tejeskocsi. Nem fogtam bele.

Próbálok Marlboro man lenni, szerintem egy férfinál csak akkor jogosak a könnyek, ha elvesztette valakijét vagy tökönrúgják egy kosárlabdával, valami ilyen kaliber, nem pedig bejutott a Megasztár elődöntőbe. Ez a Ricky Martin emócionális figura, hogy a férfiaknak is van joguk a síráshoz, nekem nem jön be. Joguk van, hogyne. Nem ciki az, csak kurvagáz. Ricky is úgy belefáradt az alfahím szerepbe, hogy buzivá fásult. Nem lennék meglepve, ha idővel Christiano Ronaldóval, meg az összes ilyen tenyészbikával megesne ez.

Na, amit mondani akarok, hogy amikor olvastam ezt, többször meg kellett állnom, mert bepárásodott a szemem:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/10/10/v8-asok_foztek_kolontaron/ (nagyon hosszú olvasmány)

Az adományvonalas 1749-et a Skypéról semmilyen formában nem tudtam felhívni, hiába írom elé a +361-et. És rám ne haragudjon senki, de semmilyen számlaszámra nem vagyok hajlandó pénzt utalni. Olyan érzéssel tenném, mintha egy gyanúsan olcsó iphoneért fizetnék előre a vaterán. Magyarországon a pénz valamiért gömbölyű. Elgurul. Senki nem tudja hova. Én meg ha elutalnék 3000 forintot, mire megérkezne, lehetne belőle venni három liter lejet, meg egy kiló B rizset. Nem, ezt nem. Ezért szeretem jobban az adománygyűjtést. A bankigazgatók, meg ilyen kutyák a heló kitty-s kiscsizmával és kétujjas kesztyűvel nem tudnak mit kezdeni, de egy-két leesett segélyszázezer forintból peremig lehet tankolni a Q7-est párszor. Tisztelet a kivételnek.

A legrosszabb az egészben, hogy most még ezzel nem foglalkoznak annyian, de ezek a szerencsétlen emberek nem csak az otthonukat vesztették el, hanem a munkahelyüket is, mert csodálkoznék, ha a gyár ezt anyagilag túlélné. Egy ilyen gyár a folyamatos termelésre van beállva, a kényszerszünet minden perce súlyos kiesés.

Néha úgy érzem a magyar búvalbaszottság jogos. Nálam ezt már Sickratman nagyságrendekkel szebben megírta, sajnos idevág:

Jött az cián Tiszánk halott,
Az Balaton, jaj, elapadott,
Bősnél Dunánk lékett kapott,
Szegény magyar szopott nagyot.

Nem nő virág, fogy az gyerek,
Baszni viszik kedvesemet,
Munkám is sincs, nincsen bérem,
Szikkad, szittya magyar vérem!

Fölesz majd az EUnió,
Ragályt hoz az globáció,
Sírunk ássák liberálok,
Buzisok és pufajkások.

A bejegyzés trackback címe:

https://czibereblog.blog.hu/api/trackback/id/tr282363283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2010.10.12. 11:50:09

Azért csernobilhoz ne hasonlítsuk szerintem, pláne egy orosz ne, aki ismeri a csernobili történéseket az tuja miért, aki nem az olvasson.

Sajnos tényleg nagy katasztrófa sújtott minket, de ilyenkor a sok rosszban én meglátom a jót is, lsd például a V8-asok (érdemes végigolvasni) ilyenkor az ember szíve egy kicsit felmelegszik. Csak az a szörnyű az egészben, hogy ez a mentalitás legtöbbször akkor kerül felszínre ha valami tragédia történik. Árvíz, iszapár...

Én hívtam a 1749-et utaltam 2000 forintot (többet nem akarok mert abban sem bízom, hogy ez eljut a célba, de ennyit megér számomra a "hátha") és ruhákat is küldök le a károsultaknak.
Aki teheti és vannak nem használt dolgai amiknek más hasznát venné javaslom tegyen ugyanígy.

A károsultaknak pedig kitartást!!!

DomT 2010.10.13. 12:50:58

Hát szerintem ez az egész katasztrófa túl van spilázva, és éppen te is ezt teszed czibere.

Meghalt 6 ember, amennyi kb. minden nap meghal, sajnálom őket de könnyezni azért nagy megasztárság lenne...

A félegyházi TE Ganz Röck gyár már hat hónapja nem fizet bért a dolgozóinak! Ott pl 3 szor annyian dolgoznak mint kolontár lakossága, és ezeknek az embereknek ilyenkor ugyan úgy elúszik a háza a felvett hitelektől, és gondolom a munkahelyük is, de ez egyetlen hírportálon sem volt vezércikk... www.kkfhaza.hu/gallery/teganzrock/index.html

Belinkelem hátha okozok pár végigkönnyezett estét, habár nem így ismerlek :D

czibere117 2010.10.13. 13:03:40

@DomT: Hát igen, nem Anti Fitness Clubot kell közben hallgatni, érzelmileg fel voltam indulva :)
Lehet túl van spilázva, de senki nem döglik bele, ha a padlásról összeszedi a kinőtt melegítőt. Márpedig ahhoz, hogy az átlagember kikapcsolja a számítógépet (ez a legnehezebb) felálljon és összeszedjen pár holmit, ahhoz sajnos spilázni kell. Ha egy szőrös szemüveges reporter bemondja a tv-ben, hogy kéne pár milla hipóra, mert emésztőgödörszag van, akkor a kutya nem fog csinálni semmit.
süti beállítások módosítása